top of page

paul teunissen

Ik werkte bij de afdeling Extreme Overlast van het Leger des Heils in Amsterdam.  Mijn ervaringen met ontspoorde gezinnen, vereenzaamde ouderen en verwaarloosde psychiatrische patienten beschreef ik in een column voor Trouw en later in Extreme Overlast (2006).

Mijn grote interesse in psychiatrie en de gevolgen van een psychische ziekte voor patient en zijn omgeving gaf ik vorm in In de beste Families (2008).

Sinds 2012 schrijf ik lange (veelgelezen, zegt men) reportages voor Vrij Nederland. Het verhaal Het einde van de kudde werd in 2014 uitverkoren voor plaatsing in het Jaarboek voor Verhalende Journalistiek.

De pers over mijn reportages: “De beste vertellers vallen samen met hun verhalen. Je herkent ze aan hun stijl, hun toon, hun onverwisselbare voice. Lees Paul Teunissen in Vrij Nederland.”

Voortdurend zoek ik naar nieuwe verhalen. Zoals mijn uit mijn reportages blijkt heb ik een bovengemiddeld interesse in kwetsbaren: zwerfmeisjes, ontslagen bankmedewerkers, dementerende echtgenotes, weerloze herten en depressieve boeren.  Aangedragen ideeen worden discreet behandeld.

Ik geef lezingen bij GGZ-instellingen en mantelzorgorganisaties, gebaseerd op Extreme Overlast en In de beste families.

Voor lezingen, schrijfopdrachten en verhaalideeen modig ik u uit om contact op te nemen.

 

 

contact                                                                     

 

paulteun@xs4all.nl

06 18347954

 

    

 

 

 

bottom of page